Saturday, 26 November 2011

Bercuti DI DESA WATER PARK

19.11.2011 tarikh ni aku pergi mandi-manda dekat WATERPARK..Aku pergi dengan kawankawan KOLEJ aku..Seronokkkk sanggaattt waa cakap luu :) Okeee aku gerak dari kolej pukul 9am macam tu sebab nak tunggu KAWAN sorang lagi..Dia naik kereta lain sebab full kereta kteowg..Kteowg pegi naik kereta sewa..Kami dah biasa sewa dengan orang tu sebab senang sikit, dah kenal kan...Kami pergi dalam 5 orang jeee sebab time tu orang belum masuk kolej lagi..Oke ceritanya lepas gerakk tu first place kteowang pegi pee lagi kan..SARAPAN dulu la...Lapa ni!!HAHA..Makan sedapsedap juga la..Tapi aku tak tau kat mana sebab kawan aku yang bawa..So aku follow up je..Jangan bawa tempat yang bukanbukan sudah la..HAHA..Lepas breakfast tu kteowg gerak pergi mandi..Pukul 10.30 dah sampai tempat tu..Tak jauh juga la..Bolehh laaa!!Sampai sane je check in dulu..HAHA check in bayarr masuk laa...Masukmasuk jeee perrr ramai gileee orang yela cuti sekolah kan..Then kteowg tukar baju..Beli pelampung share untuk 2org RM10..Boleh la murah SIKIT..Lepas beli tu terus main  GELONGSOR laaa..HAHA..Best gileee..2x kteowg naik sebab best sesangattttt..Lepas naik tu kteowang gerak yang bulatan air..Tak tau nak cakap apa..HAHA!!Pandaipandai korang la imagin ye..Dalam air boleh pun buat lawak kan..Tariktarik pelampung orang..Taknak bagi lepas..HAHA sumpah kelakar..


Okee lepass habes main tu kteowang main satu lagi..Main ombak..HAHA yang ni pun lawak gile..Ombak bukan main tinggi kowt..Melantun-lantun kteowang..HAHA tapi memang best..Gelakgelak je kat situ..Dengan dowang kalau tak gelak tak sah..Dah penat main tu naik la darat..Tanpa disedari aku dengan eyka tak mandi dah sebab hanya kami je yang tau :) Dah tak mandi tu pe lagi kteowg bersihbersihkan badan make-up..Then FINISH!!Sementara tnggu dowang mandi,bosanbosan kteowang pe lagi bergambar la..HAHA walau tak dapat mandi lama kteowang bergambar..Bestt oooooo!!
Eyka wakaka eyh eyh..Time ni panas sangattt !

Time ni panas sebab tu mata kecikk sangattt...
Lepas tunggu dowang habes mandi tu dalam pukul 4 macam tu kteowang bergambar lagi dekat luar..Macammacam gaya keluar dah..Seriussss kelakar gilee..



                                 Time ni semua nak start enjin nak lompat tapi zul je lompat..
Tibatiba dowang angkat aku..Terkejut aku..Sebab tu muke jadi macam tu..HAHA

                                    Yeaahhhh BERJAYA lompat tinggi..HAHA

                                 KAMI mahu pulang sudah :( next time coming again oke..
MISS thisss momennttt :)
Jam menunjukkan pukul 2pm..Perut pulak gendangendang buat lagu pulak kan..So kteowang gerak pergi makan dekatdekat dengan Hospital HKL..Sedap jugaa!Time ondway hujan kemain lebat..Tapi kteowang bawa slowslow je...Dah sampai kedai makan tu orderorder makan terus..HAHA nampak tak lapa kat situ..HEKHEK..Lepas makan kteowang gerak pulak ke KLCC,ingat boleh bergambar tapi tak boleh sebab hujan lebat..Sabar jela kan..Tapi kteowang tetap boleh bergambar dalam KLCC.. ^^____^^


Orang dalam tu HIDUP okee..Gilee kacak...HAHA







Lepas habes berposing dalam KLCC ni kteowang gerak balik sebab jam dah pukul 7pm..Nak hantar aku lagi dekat CHOWKIT sebab family aku dekat sana..Dah penat gelak tu tidur kejap dalam kereta..SENYAP jee..HAHA..Dah sampai chowkit aku trun then habes cite..HAHA..Dowang balik kolej lepas tu..Masingmasing mesti penat gelakgelak tak henti..Kereta kena hantar pukul 9pm sebab janji dengan orang pukul 9..Malam tu aku penat gilee..Lepas makan aku terus tido..Mengantukk gileeee!!Lastly seronok sangat bermandi manda even kejap..Tapi yang penting dapat keluar dengan member rapat...Thankss guyss..Lovelovelove..BAIBAI :)

Wednesday, 23 November 2011

Datang KOLEJ semulaa..Azammm BARU

Salam..
Lama tak update blogger..Rindu sangat pulak.. :) Oke firstly nak cakap aku sekarang sudah ada di KOLEJ..Hari jumaat sampai sebab esok nya nak pegi jalanjalan..Oke fullstop seronokkkkkk leeeeeee..Tiket aku pukul 11.25am..Sampai KL pukul 1.30..Agak cepat juga la sebab naik tren ETS..Lajuuu oooo tren uhhhh...Tapi memang best..Aku biasa naik tren tu je..Tak naik bas or tren lain..TAK BEST !!Okeee sampai sana je hujan bukan main lebat ooo..Tapi nasib kejap je..Kalau tak memang aku keras kat KTM SENTUL tu haa..Teksi dah la takde time tu..Memang nak nangis kowt..Tapi nasib ada satu teksi untuk aku..ALHAMDULLILLAH :) Dah sampai je kolej aku berlari naik bilik hantar barang sebab berat sangat, aku nak daftar masuk KOLEJ lagi kann..So lepas hantar je beg tu aku pergi la daftar..Dalam ondwy tu aku terjumpa member bilik aku..Haha aku serbu dowang..Rindduuuuu gilerrrr kowtttt..Oke aku potong lain dowang..Haha kesian orang belakang penat beratur aku potong line..Hekhek jangan marah ye..LALALALALA !!
Lepas habes daftar tu masingmasing kemas barang tu..Penat juga la..Malam tu tidur awal sebab nak keluar esok kan..SEMANGAT TU!! HAHA
Next blogg..Baibai :)


Saturday, 19 November 2011

Lifelifelife

Salam...
Hello guys..Apa kabar andanda semua??Hope fine okee :) Ok harini aku rasa macam ada sesuatu yang bermain dalam pikiran..Aku taknak cakap pasal apa cuma aku just cakap kita jangan mudah percayakan orang..Dan jangan terlalu mempercayai orang semudah itu..Ibu saya pernah berpesan jangan terlalu percayakan orang nanti awak tu yang merana lagi..Soo aku cuma anggukangguk kan kepala..Tapi geleng takla nanti kena luku tak pasaipasai.. HAHA..Aku  ni memang mudah percaya orang tapi aku percaya tu disebalik uh aku pikir juga apa betul ke dia cakap ni kan..But if tak betul pun aku buat BODOH je sebab bukan hal aku tapi if hal aku memang aku BERSUARA laa..Aku TAKNAK diSAKITI lagi..Sakit kowt rasanya if korang nak rasa macam mana suruh la BOYFRIEND,GIRLFRIEND or MEMBER korang buat biar tau rasa macam mana DISAKITI..Huks3..

Actually aku ni bukan la baik mana pun..Aku mengaku, setiap orang mensti ada salah silap dia sendiri..Yang takda memang MENIPU tapi if dia betulbetul baik oke itu aku percaya la..Cuma kalau hati aku ni dah tertutup untuk seseorang itu..I want to say sorrryyyy...You go in your own LIFE okey !!Tak ada siapa nak ganggu..You are FREE now!! Aku bukan perempuan yang mudah nak kau tipu okey..If kau bole buat lebih dari tu..I will do also!!Memang banyak benda aku tak tau pasal kau tapi pleasseeee laaa..Aku harap kau sedar la ye..Aku sabar if aku boleh sabar..If kau baik oke aku tak payah risau sangat sebab kau baik pandai jaga hati aku..Aku mengaku memang aku tak paham kau macam mana lagi even kita dah lama kenal..Kau mesti tak paham aku lagi kan..Okla kira deal kan..MASINGMASING tak paham antara satu sama lain..Aku ada satu je kelemahan aku iaitu cepat kesian kat orang and aku suke pendam all my problem..Aku lebih selesa setelkan sendiri and aku je yang tanggung..Tapi kawankawan aku dan BOYRFRIEND aku marah sebab pendam..Aku cuma taknak buat dorang susah hati pikir pasal aku..And kesian kan aku..Aku tak suke sangat..Aku tau korang mesti nak cakap cara aku ni poyo tapi tu la yang sebenarnya..Aku cuma harap apa yang aku pikir ni IT NOT TRUE!! I lovelovelove???


Saturday, 12 November 2011

Drive Car

Salam..
Hari ni peristiwa paling aku ingat sebabnya hari ni first time aku DRIVE kereta oke MANUAL pulak tu haa tak ke terkejut aku bawa tadi!! Haha aku saja nak membangga diri..Aku bangga pun sebab selama ni aku jarang bawa kereta..Selalu bawa auto je..Selalu ke??Question mark...Haha aku sebenarnya tak pass lagi bawa manual setelah apa yang terjadi pada tahun 2010..Ingat lagi sampai sekarang..Tak pernah lupa ooo..Sampai cousin aku yang berumur 6tahun pun ingat kejadian itu...Haha so shy oke..Tadi aku test bawa,first tu memang rasa macam takutakut but lamlama tu okeh dah..Yeyyyyy !!! Aku bawa dalam sejam setengah juga la pusingpusing taman..Nasib taman ni besar kan..Bole la aku bawa..Dengan budakbudak main bola,berlari-lari..Macamacam kerenah ada..Tapi aku bawa perlahan je..


Tapi ada satu tu aku TAKUT sebabnya aku ingat aku langgar budak ke apa rupanya bonggol..HAHA..Aku takut gile time tu..Bila dapat tau bonggol tu aku gelak bagai nak gelak dengan cousin aku..Ouhh aku pergi dengan cousin aku..Dia satu kepala ngn aku even dia budak lagi..Oke lepas tu bawa jela macam biasa..Asal bonggol je tengok betulbetul..Haha so funny gile!!Tak boleh lupa dah!Pukul 6 tu aku lepak kat taman..Tengok budakbudak main bola..Bila bosan aku buat keje gile..Aku tulis dekat satu kertas then tampal kat cermin depan kereta aku tulis BUDAK BARU BELAJAR, KAMI GILE, TOLONG!! Haha yang dua tu cousin aku ngek tu haa tulis..Melebih dia..Haha..Sorry sebab tak de gambar..Lupa nak tangkap..Then lepas tu kteowang gerak balik..Orangorang kat situ pandang jee..Haha dalam hati nak je kata apa pandangpandang...Kau ada macam ni takda kan..So diam nanti buat!!Haha..Ada aku kesah..


Setelah penat drive kereta aku balik la rumah..Rest and rest..Penat juga ye bawa kereta even sejam dua..Baru la aku merasa macam mana bawa kereta manual macam ayah aku bawa betahun-tahun..Kesian ayah n ibu..Takpa nanti if angah dah pro bawa kereta angah jadi drive pulak bawa pergi manamana..Hehe insyallah :) okla itu je aku nak kongsi ngn korang hari aku harini..Sorry takde gambar sebab lupa nak tangkap..Huhu oke baibai ;)

Tuesday, 8 November 2011

Girl DAY out

Today aku keluar dengan girlfriend aku.. Haaa girlfriend aku ni maksud nya kawan kawan aku la..Lama tak hangout dengan dowang.. So this time ada peluang kami keluar but sorang missing sebab dia tak dapat nak keluar.. Selalu keluar tak cukup colum.. Sangat sedih tapi kami just chill sebab bila lagi nak keluar kan.. Ok jam menunjukkan pukul 2.30pm..Pinat amek aku kat rumah..Janji pukul 2..Biasa la nak amek yang lain kan.. Bila semua dah kumpul..Decide tempat nak pergi but bila decide maacam macam tempat..Pangkor la,teluk batik..Haaa amik kau bukan main jauh kan..Jam dah pukul 3..Mana nak gerak..Lastlast decide pergi la rumah kedua kteowg apa lagi kan TESCO la jawapnya.. HAHA..Kteowg balik kalau tak pergi tesco bukan kami la namanya.. HAHA sampai orang TESCO boleh kenal.. Ish3 but kteowang pergi sane bukan beli barang apa ..Just jalanjalan dan karoake..Tak karoake bukan kteowang namanya.. HAHA dah takda yang decide tempat.. Decide pun bukan main jauh.. So berjalan la dalam tesco.. :)


Sampai je TESCO first place kteowang pergi makan sebab perut sudah berbunyi bergendang bagai nak gile..So kteowang pegi makan dulu.. Aku makan nasi ayam sebab tengahari tak makan..Yang lain makan maggie goreng..Aku dapat cepat dorang dapat lambat padan muke kena tnggu lame mamak tu masak.. Haha oke lepas makan kami pegi karoake pulak..Datang TESCO kalau tak singgah karok tak sah oke! Kami memang gile karok.. HAHA if nak karok ajak la kteowang..Hehe kami amik sejam je sebab tekak ni untuk sejam je..Lamelame nanti ilang tekak.. Haha macam macam lagu kteowang pilih..Lagu versi sarawak pun ada..Sengal punya syafiqah..Pelikpelik dia amek lagu tapi aku layan je duet dengan dia.. Haha sedappp oooo!!Bila dah sampai sejam tu keluar la apa lagi kan..Then si pinat dia decide bergambar dalam tesco??What..So funny oke..Tak pernah dibuat org..Haha covercover ni tau amek gambar..Pinat buat keje dia dah..Tapi kteowang layan je sebab kami MEMANG minat bergambar..Bila dah bergambar memang tak nak dilepaskan.. hehe :)
Ni je gambar yang amek tu..

Pinat and me with bearbear.. Hehe

Pu3,me and pinat..Culik kejap bear ni..Dalam hati bear ni mesti kata..Deme ni dah takda keje kan.. Haha ada aku kesah bear?? :P

Pinat and syafiqah..My bro n sis.. Haha

Lovelove <3 bear again.. Haha

Kami memang gile bear..Tapi bear gile kteowang tak... Haha

I kill you friend because you make me crazy.. Haha


Naik basikal balik kolej masing masing :) Oke bila dah habes posing dalam TESCO tu posing kat luar tesco pulak..Haha ish3 kesian camera tu kena dengan kteowang..Sabar oke!!Hehe..Ini la hasilnya :)


Tapi sebelum bergambar diluar kteowg beli aiskrim and donut..Sedapp ooo!!Terasa ingin lagi.. Haha



Dorang ni mencurahkan kasih sayang tak dah lama tak bersama.. Haha

Kiss me.. kiss me.. Haha

Pinat and me <3

Tiga dara pingitan dan gilai ramai. Haha

Posing baik punya..


Sweet.. I like this pic :)





That's car bawa aku pegi mana je.. Haha oke penat bergambar dalam luar tesco kami pulang la kerumah sebab jam menunjukkan pukul 6..Tapi sebelum balik tu ada benda yang paling kelakar sangat!! Haha gile memang kelakar habes..Ok masa ni ada kereta kat belakang tu then cepatcepat aku masuk dalam kete tapi tak sempat ke belakang..Aku duduk depan berdua dengan puteri..HAHA serius kelakar gile kowt.. Haha bukan main sempit lagi..Semputsemput kteowg!! Dalam kereta gelakgelak bagai nak gile..Haha then berenti la kat tepi tu bagi ruang aku nak kebelakang..Tapi sumpah kelakar kowt!! Haha lepas kejadian tu kteowang gerak balik.. KENANGAN ooo!!

Tapi dalam kegembiraan tu ada sedihnya pulak sebab lepas ni jarang jumpa dah..Dorang pun dah FINAL..Next week aku masuk belajar pulak..Bila lagi nak jumpa kan..Dh la sem 3 ni aku busy..Jarang balik dah..Tak boleh nak keluar macam hari ni kan...Hurmmm tapi apakan daya..Aku terima jela..Huhu 
Oklah that all aku nak cerita pasal petang tadi aku dengan kawan kawan aku..Nanti update lagi ..Take care guys :)