Monday, 22 October 2012

It's my fault

21/10/2012 is my badly day for me sebab aku bergaduh dengan dia. Sumpah aku sedih gilegile. Aku tau semua tu salah aku. Aku mungkir janji sebab dah tipu dia. Aku ingat lagi malam tu aku call dia sebab aku rindu dia sesgttt tapi bila dengar suara dia macam have a big problem. Then aku tanya dia ada masalah ke baru aa dia cerita. Sebelum ni dia liat sangat nak cerita sebab taknak gaduh tapi semalam tetiba dia buka mulut cerita. Aku terdiam sekejap apa yang dia cakap tu. Malam tu memang sengit gile. Sampai aku tak tau nak cakap apa. Tapi aku terasa sikit sebab bila gaduh je mesti dia nak keluarkan soalan yang selalu aku hafal,NAK DIA LAGI KE TAK! Such a bad question. DISLIKEEEE THAT!! Aku kekadang ada sabar nya. Ikutkan hati aku memang nak tanya juga macam tu tapi aku ingat kata-katanya "Kalau gaduh jangan lah putus ". Aku tau salah aku tapi jangan lah bagi aku salah lagi. Aku tahu aku memang banyak sakitkan hati dia, buat dia sedih and everything but dalam hati aku ni taknak lepaskan dia still sayang dia lagi. Aku try nak buat dia happy and jaga dia sampai aku tutup mata. Aku hanya ada dia sorang. Aku sayang dia sorang. Tentang aku dan dia always aku ingat sampai sekarang insyallah sampai bilebile. Bila pagi je aku tengok fon aku ada message dari dia ke tak. Kalau tak ada aku tengok message dia sebelum2 ni bagi kat aku. Sumpah sweet and aku sukeee rinduu sangat. Hurmm but it's okeh if jodoh aku dengan dia berpanjangkan alhamdullillah aku berdoa. If tak aku takkan lawan takdir aku terima adn redo. *i'm so sorry my boyfieee*

*Counting day for our anniversary 2years( 28/10/2010). Dah aaa jauh tak dapat nak sambut lagi. Hurmmmm :( hope one day we can celebrate our anniversary

https://www.youtube.com/watch?v=vcSrxA6pzK0 (that song  OST AKU TERIMA NIKAHNYA)

Monday, 24 September 2012

With them at KLCC

Salam.

23/09/2012 is my date i'm hangout with love and my sister,her fiancee. Firstly, before aku keluar dengan mereka, aku ada kursus. Kursus tettt. HAHA. Happy kowt keluar time tu. Aku sebenarnya tak plan pun nak keluar lepas kursus tu. Pagi tu aku bangun pukul 7am sebab sabtu tu aku tinggal dengan fyna, dua orang je tinggal dalam bilik tu. Haaa tak ke macam-macam boleh jadi. Tapi memang dah jadi pun. Malam sabtu tu pukul 12 kowt aku dengar ada orang ketuk pintu kuat gile. Aku nak buka pintu tanya siapa, tapi tak siapa jawap. Haaa mau aku dengan fyna kelam kabut lari pergi depan kan. HAHA. Tapi sumpah takut gile. Tapi kitaorang buat bodoh je taknak layan sangat perasaan takut tu. So kitaorang tidur laa. Ok balik pada cerita ahad tu. Lepas habis ceramah yang bosan dan membuatkan aku nak tertidur dan banyak kali juga la ke toilet kan. HAHA tapi lepas habis ceramah tu semua balik. Tapi sebelum balik sempat bergambar dulu tau :)

Jiha,fad,aku,fyna and ajoy :)


Dah balik tu masing-masing gerak tempat lain. Aku dengan kakak aku,dorang lain sebab nak hantar fyna balik puncak alam. Aku tak follow sebab nak keluar dengan kakak dengan nadzmie :) Aku pun pergi rumah sewa kakak aku sebab nak salin baju dan nak amik beg untuk balik rumah. Beg aku tak muat nak masuk baju. Haha almaklum lah perempuan kan. Lepas settle semua aku pun amik dia kat Hostel UTM. Ahh tak sabar nak jumpa dia. Rindu yan teramat kowt. Huhh. Nasib aku ingat lagi tempat nak ke hostel dia kan. Haha kira pro jugak la ingatan aku ni kan. Huewhuew. Tak dijangka dan tak diduga dapat jumpa akhirnya. Sumpah rindu gile kat dia :( Dah amik tu gerak pergi KLCC nak tengok wayang apa menarik hari tu. Dah sampai tu tengok macam tak best je tapi kakak aku ni dengan selambanya kata tengok wayang BAIT. Cite ikan jerung, aku dengan blur anggukkan kepala. Sekali tengok pehhh sumpah taknak tengok dah. Banyak terkejut biasa lah jerung kan. Makan makan orang. Ishhh serammm. Nasib dia ada kat sebelah. Tapi yang kelakar nya  kan bila terkejut aku pegang kakak aku, lepas tu kakak aku kata' nadzmie sebelah tu pergi laa kat dia.' Haha terlupe pulak ada dia sebelah. Tapi sumpah cerita tu benggong sangat. Dah habis cerita tu aku tak tahan nak ke toilet. Kelakar aaaa siap dia kata tahan tahan. Ahhh malu aaa nampak sangat aku tak tahan sangat. Sementara nak tunggu pukul 7pm pergi lah beli tutti frutti. My favourite aiskrimm. Nyumnyum ! Kat situ my cousin kerjaa dapat DISCOUNT fUHH BEST gilee. Then lepak kat taman KLCC tu. Lama tak lepak kat situ. Tapi lagi sekali lepak dengan dia kat KLCC. Dulu pun kat KLCC. Suke sangat pergi situ. Tapi pergi situ kalau tak tangkap gambar bukan kami lah :)



Candid :)

Sukee gambar tu!! Dah magrib tu gerak balik sebab aku pun nak balik tren pukul 9. Sedihh aa nak pisah dengan dia lagi. Tak dapat jumpa. Tapi aku harap 1hb ni dapat jumpa dia lagi sebab special day for him :) Otwy hantar dia tu dalam kereta aku membebal je. Haha. Sebab taknak lepaskan dia balik. Okey say goodbye to him :( bai biee. Lepas hantar dia balik hantar aku pulak kat KL SENTRAL. Otwy tu aku senyap pulak dalam kereta sebab takde dia. Huuu lepas hantar aku tu kakak aku pun gerak balik. Bai bai juga ^___^
That moment i will remember until die. Thankz sayang 





Wednesday, 13 June 2012

Salam 1Malaysia . 

Dah masuk sem 4 ni macam macam dugaan yang datang..Kelas alhamdullillah okey..Aku tak kisah sangat kelas sebab dah berdikari sem lepas kan sorang sorang..HAHA..Sem ni aku carry 7subjec and credit hours pun boleh tahan banyak juga..So azam aku SEM ni nak naikkan pointer and dapat DEKAN!! Aku nak berusaha dan berusaha..Usaha tangga kejayaan..Yeyyyy! Firstly, dah masuk sem 4 ni tak nak lah main main dah sebab sem 4 kan..Subject semua berat berat..So tanggung aaa kan..Hukhuk..

Yang kedua aku fikir pasal dia..Sejak dua tiga hari ni macam dua dua dah lain..Tak macam dulu..Aku tak tau sama ada aku salah ke apa..Aku taknak kehilangan orang yang aku sayang lagi..Cukup lah seorang kan..But if dah takde jodoh aku terima segalanya..

 AKU SAYANG KAU LAGI SEKARANG & SELAMANYA . .



Tuesday, 5 June 2012

Birthday gegurl !

Salam
Hey guys..Long time no see..Haha oppss speaking sudah..Lama aku tak update blog ni kan macam apa dah tengok..Dah macam bukan blog..HAHA..Nak kongsi cerita tentang membe aku sorang ni..Hari ni birthday dia 5/6/2012 ..Cerita sikit aaa tentang dia ni kan..Dia ni ganazz orang nya..Ganaz nya macam suke usik orang kacau orang..Dia ni tak pandai merajuk sebab jiwa KENTAL..HAHA..Chehh!Tapi dalam hati dia baik..Dia ni budak paling riuh sekali kalau tak ada dia memang senyap kejap sebab dia kan suke kacau orang.Tu aaa kejap part time dia..Dia ni suke buat orang gelak tu sebab aku senang kawan dengan makcik ni..Oke cerita pasal tentang hari ni kan.



Semalam kami plan nak kenakan dia masa birthday girl ni kat PAPAN..Kami plan yang semua jangan wish birthday dia kat DIA ..Jam dah menunjukkan pukul 12..Okey tak ada msg masuk..Nak tidur dah..Tetiba pukul 12.40 meseg masuk tettt from SYAFIQAH "she say Happy birthday to ME!! HAHA..Sangat kelakar..Wish kat diri sendiri..Dia sent kat  AKU,PUTERI,LYNN & PINAT..Sumpah kelakar sebab nampak sangat dia tunggu wish dari kami kami semua..Haha..Rasakan!!Esok hari nya birthday dia..So kami dah plan semua..Pagi uh dia dengan puteri pergi mendaki bukit di kledang..Deme tu tiap tiap hari kena pergi sebab nak kuruskan badan kan..HAHA..Oke ceritanya pukul 12.40 aku drive dari rumah pergi rumah lynn sebab ..Sebab nak beli kek and barang barang makanan kan..Tak perlu abwa sorang lagi sebab nak surprise kan dia juga..Yang tu pun tak tau sambut sekali dia sebab dia ingat kan syafiqah jeee..Sekali dia kena juga..Baru BESHHHH!!Bila dah beli kek barang semua terus amik pinat..Kekkk sedappp !Dalam perjalanan nak ke papan syafiqah call kteowg..First dia call lynnn, aku dengan pinat senyap..Aku pun tengah drive kan..Tapi yang kelakarnya dia cakap tak ingat befday aku pun ye..Lynn pun cakap kat dia "weh aku tak ingat malam nanti aku wish aku busy ni..oke bai"..Haha kejam tak bunyinya..Lepas call lynn call aku pulak aku kena dengan tengah drive,stop laa kat tepi jalan jawap call dia..Dia tanya kau kat mana..Lupe kau kan..Aku dengan selamba cakap "TAK ADA LINE LAH BAM" Haha..Terus letak..Haha!Lepas tu teruskan la perjalanan ke papan..Sebab nak prepare semua kan..Sampai sana dalam pukul 1.50pm..Dah sampai tu siap semua dah..So tunggu si puteri datang bawa birthday girl datang sini..Alasan puteri bagi kat syafiqah"NAK AMIK PENDRIVE DEKAT LYNN KAT PAPAN..HAHA!!So si blur ni ikut jela dengan hati kecewa sedih..Dengan perut lapa kannn!! HAHA..Seblum tunggu dowang sampai,memang lama kena tunggu sebab puteri baru siap pukul 2.11pm hanta meseg (pakai treekkk ke)Kteowg dah lama tunggu baru nak siap..Ajeeenyeee kan..Oke takpla tunggu je sampai datang...Tapi dari tunggu takada buat apa kteowg apa lagi keje biasa tangkap gambaa aaa..Haha 



Senang bergambaa !

Nak juga pinat & lynnn

Time ni lepas tiup belon..Habes pecahh!!Haaa degil orang cakap jangan tiup besaa nak juga hambikkk dah pecah..Jadi bibir tebal..Haha

Saya !


Bila dah habes posing puteri & bambam dah sampai kelam kabut menyorok..HAHA..Sumpah kelakar gile..Bila bambam dah sampai kteowg serbu dia bawa kek dengan benda alah yang sambut befday tu..Pop pop!!Then nyanyi aa untuk dia..Ni gambar dia & pinat kena surprise..


                                   

                                                                                                               

                                    
Time ni datang terus serbu dia..Jadi aa macam ni..Haha <3


Bergambar dengan bufday girl :)

Ni diaaa kekk yang sedap tu :)

Happy birthday my dear yang ke 20 :)

Lovely like this picture <3

 Lepas habis makan kek dah kenyang tapi tak kenyang mana pun..Dorang nak makan nasi pulak lepas tu..HAHA..Habis makan bergamba la pulak kan..Kek tu lapik perot tapi habes tau makan..Time makan main suap suap..Ssweet like candy..HAHA..







Until the end our realtionship oke


Lovee this picc lahhh !Miss you guys :(

Habes makan bergambar kemas semua gerak pergi tesco MAKAN LAGI!!Yang kelakar tengah drive boleh pulak tukar driver kan..HAHA..Otwy tu si puteri ni boleh pulak buat keje gile lagi main wiper gerak gerak..Aku apa lagi ikut gilee dia buat juga..Haha..Nasib aku kt belakang dia depan..Tak ada oang nampak..HAHA..Kteowg singgah petronas isi minyak puteri..Dekat situ boleh pulak main main LAGI wiper..Ish macam budak budak tapi dengan aku aku join sekali..Habes orang kat situ tengok je..Ngek dapat membe satu kepala macam tu..So sampai tesco park sebelah sebelah..Gerak pergi makan..3orang makan NASI PAPRIK 1orang makan nasi ayam 1orang makan mee goreng..Habes makan timbang berat pulak..HAHA..Takut kee makcik..Opsss!!Haha..Lepas habes makan gerak aaa balik tapi sempat bergamba lagi.





Okee lepas tu gerak aaa balik sorang utara sorang selatan..Bertemu esok di KLEDANG!!Habes gelak hari ni..Happy gile aku hari ni sebab jumpa semua kawankawan..Bukan senang nak sekali jumpa..So sebelum aku balik KOLEJ ni ada aa kenangan dengan korang..Dulu pun macam ni tapi kat BOTANI..Tapi kali ni kat papan and sekali sambut befday syafiqah..Aku bersyukur sangat dapat kawan macam korang..Tak ada sapa lagi boleh ganti kawan macam korang..Rinduu korang nantiiii :( oke thats all..
Thanks be my friend for ever and ever (PUTERI,PINAT,SYAFIQAH,FAZLIN) <3
THE END..Oke baibai














Thursday, 16 February 2012

Hipokrit !

Salam..
Lama juga aku tak update blog..Rasa rindu pulak kan nak typetype ni..HAHA..Ok aku tak update sebab busy sangat sem ni..Ni nak dekat final bulan 3..Haaa wa cakap lu kena study lagi..Tapi study jela kan..Dah memang kena study..Nak taknk kena juga la..HAHA..Okeh aku nak cerita sikit hari selasa kalau tak silap aku keluar makan malam dengan DIA..Bahagia kowt aku dapat jumpa dia keluar makan malam..Bila dah makan tu kteowg lepak kat TAMAN nak tunggu membe dia datang amek..Tapi aku saje je kenekan dia aku ajak dia jalan kat depan hostel..Bila dah sampai pagar hostel perempuan aku cakap baibai nk masuk tapi dia tarik tangan aku kata 'Jangan nak mengada'..HAHA..Pakwe saya marah pulak..Lepas tu pegi la taman..Lepak lepak kat situ..Cerita la bad time story..HAHA..Macam macam bercerita..Ada pulak peristwa terjadi kucing ni tetiba ngending kat aku naik atas kerusi..Terkejut aku nasib tak melatah apa apa kan..HAHA ..Kalau tak segan doh..
Cerita punya cerita dah pukul 11.30..Membe dia datang..Rasa macam taknk pulak lepaskan dia..Huhu tapi baibai juga.. :D


Oke cerita kedua ni ada la someone ni tapi aku tak bermaksud sesiapa pun tapi if ada orang terasa tu nasib la kan..Memang nak bagi kau baca pun..HAHA..SAKAI !Harapkan iman kuat,suci,murni,complete semua aaa tapi bila tang tu perrr sakai nak mampus..Aku bukan nak buruk burukkan kau tapi dah kau macam tu kan..Jaga la perasaan orang sikit if taknak..Jangan la nanti jadi kat engkau or membe membe baik kau sendiri..Kau ada otak,minda,banyak ilmu kan..So pikir laa..Tak susah mana pun nk jaga perasaan orang..Aku tau macam mana kau dulu..Sekarang pun kau dh ubah kepada kebaikkan so tukar la yang lebih baik..Aku cakap ni pun untuk diri aku juga..Tak payah la nak berlagak bagus..Kalau kau rela satu tu hidup kau aman tenteram..Percaya lah !!Kumbang bukan sekor..Lupakan jela kisah lama...
Okla la baibai :D

Tuesday, 3 January 2012

Hari baru Tahun Baru..

Salam..
Firstly nak wish HAPPY NEW YEAR 2012..Pejam celik dah 2012..2011 dah pun berlalu kankan..Cepat betul..Tapi bila dah tahun baru kena la berazam and ada impian..Azam aku banyak and impian aku biarlah rahsia..HAHA..Marila ramai-ramai kita berazam dan berubah menjadi lebih baik ..Insyaallah :) Tahun baru ni aku celebrate di rumah didepan TV saja..HAHA..Terbaik wokkk!!Tak lupa disisi keluarga..Sebelum tahunbaru tu kteowang pegi main bowling kat IPOH PRADE...Kteowang gerak pukul 8.30 sampai sane biasa la cari park semua dah kui 9.30..Then masuk perrrr ramai gilee orang..Tapi takp tunggu turn je..Kami main  ramai-ramai...Sepupu,pakcik,makcik..Memang ramai..Enjoy habesss laaa..Sukeeee sangat sangat lewwwww...HAHA..Banyak kali dah kami main bowling tapi tu dulu dulu..Sekarang semua ada so ada peluang lawan la..HAHA..Tapi sumpah happening gile even ada yang takde kan..Habes bowling pukul 12..Memang lambat dan sumpah MENGANTUK gileee...Balik tu terus balik kampung kat KUALA KANGSAR..Sampai sana cari makanan dulu sebab LAPA sangat kowtt..HAHA..Lepas makan tu tengok tv jap cite HANTU KESURUPAN..HAHA..Sumpah kelakar cerita tu..Then baru tidurrr..


Okey balik tahun baru ni aku rasa kehilangan sangat orang yang aku sayang..Kawankawan aku semua dah tak rapat macam dulu lagi..Myb masingmasing busy stdy kankan..Okeyy saya paham sangat..Sabar jela..Myb ada rezeki jodoh jumpa la..Tapi sumpah aku rindu gilegile kat korang tau :( Takp lah aku cool jeeee..Yang kedua pula yang tu haa..Tu haaa..Entah laa dah masuk tahun baru ni lain sangat dia...Aku rindukan dia yang dulu..Semalam call tak angkat..At least bagi la msg bagi tau busy kankan...Dia macam tu so aku macam ni laa..Sorry oke...Tapi aku diam tak cakap apa..Aku tak bising bising sebab malas la nak bergaduh nanti tak baik so diam lebih baik dari bersuara..Tapi sumpah aku rindu dan sayangkan diaaa :((